• 02 822 15 04
  • 040 755 847
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Korekcijska očala

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 »Če nečesa ne želimo videti, nam ne morejo pomagati ne svetloba, niti ne očala« pravi star nemški pregovor. Za vse ostale primere pa so dobra korekcijska očalaodličen pripomoček, ki nam lahko zbistri sliko, odstrani nejasnosti in odpre popolnoma novo perspektivo na svet okoli nas.

 Če so še v preteklosti korekcijska očala povezovali le z velikimi umi, zdolgočasenimi sivimi miškami in starejšimi ljudmi, pa so le-ta danes veliko bolj prisoten del »obvezne« opreme pri ljudeh vseh starostnih skupin. Pravzaprav nekatere slavne osebe dandanes nosijo korekcijska očala velikokrat celo kot modni dodatek. 

Vseeno pa je najpomembnejša lastnost korekcijskih očal njihova uporabnost. Oko je eden izmed naših najpomembnejših organov, zato je izbira primernih očal dobra naložba v to, da vam bodo oči dobro služile še dolgo časa. Z razvojem leč se je izboljšala tudi ponudba korekcijskih očal. Ne glede na to, ali imate težave s kratko-, daljnovidnostjo ali astigmatizmom, in ne glede na to, ali imate različno dioptrijo med očesoma – v naši široki ponudbi korekcijskih očal bomo zagotovo našli rešitev za vas. Korekcijska očala pa ne vplivajo le na izboljšanje vašega vida, temveč zmanjšajo tudi spremljajoče težave, kot so škiljenje, mežikanje in glavobol, ki ga povzroča pretirano »napenjanje« oči.

 Če je včasih debelina leče odsevala višino vaše dioptrije, pa stanjšana stekla v sodobnih korekcijskih očalih nudijo veliko lepši izgled in hkrati enako dobro učinkovitost, kot debelejše leče. V večini primerov so stekla prevlečena s posebnim premazom, ki površino stekla dodatno varuje pred praskami, hkrati pa olajša čiščenje in vzdrževanje. Za čim daljšo življenjsko dobo vaših očal vam svetujemo, da z njimi ravnate skrbno. Redno čiščenje z mehkimi krpicami in shranjevanje v za to namenjenih etuijih omogoča, da korekcijska očala obdržijo svojo učinkovitost dolga leta.

Zagotovo pa je ena izmed prednosti očal pred lečami tudi enostavna namestitev, saj nameščanje leč marsikomu predstavlja pravi izziv. Sodobni okvirji omogočajo, dakorekcijska očala uporabljamo tudi pri športnih aktivnostih, zato se z njimi brez težav odpravite tudi na na tek, hribolazenje ali odbojko.

In pazite, uporaba dobrih korekcijskih očal vam lahko spremeni pogled na svet oz. kot je dejal Jayson Feinburg, znan televizijski poročevalec, : »Včasih moja žena želi, da vidim stvari tako kot ona in takrat uporabim njena očala.«


© 2021 Optika Brumen. All Rights Reserved. Powered by XHorizont.com